A faanyagvédelemről

Az épületekben/építményekben lévő faanyagok különböző károsítók veszélyének vannak kitéve. Ezeket a faanyagokat különböző fakárosító rovar (köznyelvben használt kifejezéssel: szú) támadhatja meg vagy nedves környezetben gombásodás fenyegeti.

A problémák megfelelő védőszeres kezeléssel megelőzhetők, illetve megszüntethetők, sőt bizonyos esetekben (pl. műemlék felújítás, tetőtér beépítés) jogszabály kötelezővé is teszi az ilyen jellegű védekezést/kezelést.

A hazai piacon számos faanyagvédőszer elérhető a szakemberek és a lakosság számára egyaránt. Egyes védőszerek csak az egyik problémára jelentenek megoldást, mások nem biztosítják a mély beszívódást a faanyagba (holott a fakárosító rovarok lárvái mélyen a faanyagban károsítanak), vagy több rétegben kell kijuttatni, amit általában vagy nem végeznek el, vagy – ha elvégzik - jelentősen megnöveli a kezelés idejét és költségét.

A cégünk által forgalmazott XILIX GÉL FONGI+ faanyagvédőszer olyan rovar- és gombaölő hatóanyagot (0,51 % permetrint és 1,17 % propikonazolt) tartalmaz, amely alkalmas az említett károkozók elpusztítására. A termék ezen felül olyan speciális bevivő anyaggal rendelkezik, amely a fa rostjain keresztül 3 cm-nél mélyebben is beszívódik a faanyagba, egyenletesen elosztva és fixálva a hatóanyagokat, így biztosítva ezáltal a faanyag tartós mélyvédelmét.

A XILIX GÉL FONGI+ faanyagvédőszerről és a faanyagvédelemről részletesebben olvashat a termék saját honlapján:

www.epuletfavedelem.hu

 

Sajtómegjelenések:

Alaprajz szakfolyóirat 2019/2.

Alaprajz szakfolyóirat 2019/1

ÉMSZ HÍREK 2020

 

ÉPÍTÉSTECHNIKA 2020

Hírek - faanyagvédelem

Gödöllő - Evangélikus templom felújítása

Gödöllő - Evangélikus templom felújítása

Július végén megkezdődött a gödöllői Evangélikus templom tetőszerkezetének felújítása. A tartószerkezet faanyagvédelmét a kiváló hatékonyságú XILIX géllel végzeték el.

Tovább
Egri Bazilika

Egri Bazilika

Befejeződött az Egri Bazilika tetőfelújítási munkálata, melynek során XILIX gél gomba- és rovarmentesítő védőszerrel kezelték a műemlék épület tetőszerkezetének több, mint 100 éves tölgy faanyagait.

Tovább

Parterek

Kapcsolattartó faanyagvédelem

Gyimesi Erika

termékfelelős


Gyimesi Erika

Email: gyimesi.erika@agrosol.hu
Tel: +36-30-243-3155