Faanyagvédelem - lakosságnak

Faanyagvédelem - lakosságnak

Az épületek faanyagvédőszeres kezelését illetően (legyen az rovar/szú elleni kezelés vagy gombamentesítés) a legtöbb problémát az okozhatja, ha a védőszert nem szakszerűen használják fel, pl. a háztulajdonos megvesz egy szú elleni védőszert és lekezeli a faanyagot megfelelő előkészítés nélkül.

Ez általában fölösleges kiadást jelent és a probléma sem oldódik meg, ezért fontos számunkra, hogy ne csak faanyagvédőszert adjunk el, hanem annak szakszerű kijuttatására is hangsúlyt fektessünk az eredményes felhasználás érdekében.

A faanyagvédőszerek kijuttatása megfelelő előkészítés (az elhalt részek eltávolítása, a tartószerkezeti funkciót már nem biztosító faanyagok cseréje, tisztítás, portalanítás stb.) nélkül eredménytelen, mert a védőszer hatóanyagai nem tudnak a faanyagba bejutni a faanyagok rostjain keresztül és így nem tudják kifejteni hatásukat a problémás területen.

Amennyiben szeretne többet megtudni a faanyagvédelemről és a faanyagvédőszerek működéséről, olvassa el a XILIX GÉL weboldalán lévő összefoglaló leírásunkat: A faanyagvédelemről

A XILIX GÉL FONGI+ faanyagvédőszert csak 20 literes kiszerelésben értékesítjük. Ez a mennyiség - a gyártó által ajánlott dózissal kijuttatva - megelőzés esetén kb. 100 m2 fafelületre, megszüntető kezelés esetén kb. 60 m2 kezelendő felületre elegendő.

Annak érdekében, hogy a védőszert megfelelően használják és valóban eredményesen megelőzze vagy megszüntesse a gomba- vagy rovar okozta problémát, fontos a szakszerű, felhasználói kézikönyben előírt felhasználás (nem csak a XILIX gél-es, hanem bármilyen faanyagvédőszeres kezelés esetén igaz ez). Ehhez segítségként készítettünk egy felhasználói kézikkönyvet (www.epuletfavedelem.hu/alkalmazás menüpont), ami összefoglalja a legfontosabb, kezeléssel kapcsolatos tudnivalókat. Amennyiben Ön nem érzi kellően gyakorlottnak magát a munka elvégzésére és olyan kivitelezőre van szüksége, aki szakszerűen el tudja végezni a faanyagvédelemet, keressen szakszerű kivitelezőt el a termék honlapjának kivitelezői adatbázisából: Faanyagvédelmi kivitelezők